La Cadette | סור קאדט & מונטנה ת'ודן
היין נעשה תחת הפרוייקט השני והחדש יותר של קתרין מונטנה ומתבסס על הכרמים בבעלות משפחתה.
אלו כרמים באיזור ווזלה והודות לאיכותם יוצאת הדופן קודמו לדרגת וילאז' ולא בכדי.
בכפר Saint-Père, לאורך נחל קטן מדרום מזרח ל-Vézelay בבורגונדי, מתרחשת מהפכה שקטה ושלווה. חלק זה של בורגונדי מייצר יינות במשך מאות שנים, אך "Estate bottling"* עדיין מייצג כאן תופעה חדשה יחסית.
למעשה, כאשר ז'אן וקתרין מונטנטה נטעו את הכרמים הראשונים שלהם ב-1987, הפרי נועד לוויניפיקציה בקואופרטיב המערות שלהם, שראה את הבציר הראשון שלו בבקבוק ב-1990. כמנהל כללי של העסק, ז'אן מצא עצמו במהירות כיין מוכשר, בייעוץ של עמיתים לעבודה כמו ברנרד רוונו המבריק.
עד 1997, הוענק ל-Vézelay קידום מטעם צרפת לדרגת איכות וילאז' - החלטה אקטואלית שמעניקה חותמת לעבודתם האצילית של המונטנטים. הם החלו לעסוק בחקלאות אורגנית ב-1999, החלטה נועזת במיוחד לאור המאמץ הפיזי והכספי הנדרש לעשות זאת באזור שבו נמכר רוב היין בכמויות גדולות. עם רצון עז לבטא את עצמם ונחישות לעבוד בצורה אורגנית, בני הזוג מונטאנה הקימו לייבל משלהם, Domaine de la Cadette, ולקחו איתם את הכרמים שלהם. בנם וולנטין הצטרף אליהם ב-2010 וכעת מנהל את התחום, דוגל בפילוסופיה של הוריו של חקלאות אורגנית ו-ויניפיקציה טבעית כדי ליצור לבנים ואדומים מרעננים ומינרליים. .
אדמת הכרמים שוכנת עמוק במורבן, רכס ההרים הגדול שעובר מערבה מצפון-מערב לקוט ד'אור המפורסמת. האדמה כאן יוצאת דופן למדי: יצירת מסיבי הגרניט של המורוואן העלתה שכבות חוואר ואבן גיר, וחשפה מרבצים ימיים מאובנים. למרות שווזליי הוא תוספת גיאוגרפית של שאבלי, הקרקעות אינן זהות לחלוטין. במקום קרקעות הקימרדיגיות, החרסיות כאן נעות בין כחול ואפור לאדום, לפעמים ללא חימר כלל אלא רק אבן גיר רדודה. בעוד האקלים מעט קריר יותר מאשר בשאבלי, הגפנים נהנות מחשיפה נהדרת לשמש, מה שמעניק איזון בין פירות נדיבים למבנה מינרלי עמוק.
העובדה שהיינות מ-Vézelay נעלמו מעינינו עד לא מזמן, אפשר לייחסה לייצור מאס פרודקשיין של יינות נשכחים; עם זאת, דומיין דה לה קאדט עומד בגאווה כמגדלור של שינוי, המייצג את הביטוי הכן ביותר של השטחים שלהם בחן וביושרה. למרות שהם ידועים בעיקר בזכות הבורגון וזליי שלהם, השרדונה, הבורגון רוז' והמלון דה בורגון שלהם גם מדהימים באותה מידה.
*"Estate bottling" - מונח טכני מעולם היין ויש שלושה מרכיבים להגדרתו:
100% מהיין עשוי מענבים הגדלים על קרקע בבעלות היקב או בשליטתו והקרקע נמצאת ביחד עם בית היקב
100% מהיין מיוצר, מיושן ומעורבב ביקב.
100% מהיין מבוקבק במתקן היקב.
בעיקרו של דבר, ליקב יש שליטה על כל מרכיב ביין מהכרם ועד לבקבוק.