Fanny Sabre | פאני סברה

מדינה: צרפת
אזור: בורגון (הכפר פומאר)
ייננית: פאני סברה
פאני לא תיכננה להיות ייננית, היא למדה משפטים וכשאביה נפטר לקחה על עצמה את ניהול האחוזה מתוך אילוץ - שכן אחרת היקב ייאלץ להיסגר . ואז... היא גילתה שהיא נהנית מזה.
ללא יותר מדי ידע מקדים היא לקחה את המושכות של העסק (ושל הסוס המשפחתי העובד בכרמים עד היום) ויצאה לדרך. תמיכה רבה והכוונה בתחילת דרכה קיבלה פאני מידיד המשפחה היינן פיליפ פקלט, מהראשונים ששעסקו בייננות טבעית באיזור בורגון, שבא לעזרה לאחר מות האב.
פקלט נחלץ לעזרת המשפחה לאחר סיום תפקידו ביקב פריורה רוק. הוא עשה עם פאני מספר בצירים, לימד אותה איך לגדל את הענבים שלה בטכניקות אורגניות, ואיך לעשות לעשות יין בהתערבות מינימלית ככל האפשר במטרה להביא ביטוי מדויק של הטרואר.
פאני ואמא שלה אהבו את היינות שפקלט ייצר ביקב והחליטו שמאותה עת הייקב ימשיך לייצר יין בעזרת הטכניקות שנלמדו מחלוץ היין הטבעי. זהו היה מהפך מוחלט מהיינות של אביה ומהשיטות שאפיינו את הדומיין בעבר.
פאני, אז באמצע שנות ה-20 לחייה, נותרה לנהל את היקב בכוחות עצמה, שינתה את שם היקב לדומיין על שמה, והתחילה לפעול בשני מישורים:
1. היא החלה להסב את החלקות המשפחתיות שהיו עושות בעבר שימוש כימיקלים להדברה לשיטות אורגניות לחלוטין.
2. היא הוסיפה ורכשה חלקות כרמים נוספות, כולן אורגניות.
כיום היא עושה את רוב העבודה בכרמים בעצמה, בטכניקות אורגניות בלבד.
כל העבודה ביקב היא ידנית, לרבות הבקבוק והפקיקה בעזרת פוקקת ידנית. למרות העבודה הידנית היא מצליחה לייצר ביקב שלה 15 תוויות שונות מאזורים בבורגון, רובן המכריע מאיזור בון - נחלת משפחתה, ובהצלחה רבה מבטאת את הטרואר עם היד האופיינת לה.
גדולתה של פאני ביכולתה לשלב את הטכניקות המסורתיות של בורגון יחד עם שיטות ה״עולם החדש״ אליהן נחשפה בזכות המנטור שלה.
היינות של פאני משלבים בצורה כמעט בלתי יאומנה עוצמה ועגלגלות יחד עם אלגנטיות וחינניות בלי סוף.
מדובר ביינות גדולים עם נוכחות ברורה בריכוז הטעמים וגם במשקל על החיך אך באותו זמן כאלה שרוקדים בקלילות על הלשון ומשאירים את הפה צמא לעוד.
במשפט אחד: חוויה בורגונדית יוצאת דופן