Vinos Ambiz | אמביז

תכירו את פאביו ברטולומיי - סקוטי במקור, שנולד באיטליה, עבד בספרד כמתרגם במשך כמעט 20 שנה, והחיים היו טובים. אבל משעממים. אז פאביו התחיל לייצר יינות גראז׳ בחצר האחורית, בלי ללמוד, פשוט איך שהיה נראה לו שהיין ייצא הכי טעים. הוא השתמש בזני הענבים שהיו קיימים סביבו - בעיקר טמפרניו לאדומים ואלביו ללבנים. בשנה הראשונה דאמיג׳נה אחת , ולאחר מכן שתיים, שנה אחרי זה עוד חבית וגם אמפורה. יום אחד פאביו מקבל טלפון, בצד השני מבטא אמריקאי. ״אני אשמח להגיע לטעום קצת יין ואולי לקנות״ פאביו שהוא אחד האנשים הכי נחמדים בעולם כמובן שמח להזמין אליו הביתה את האמריקאי שטעם ואמר - אני אקח את כל מה שיש לך. זה היה סוחר היין חוזה פסטור שבמהלך מדהים של סקאוטינג גרם לעולם ובעיקר לפאביו להבין איזה קסם מתרחש בכפר הקטן טיימבלו, כ40 דק׳ מערבית למדריד. כחלק מאיזור היין סיירה דל גרדוס מוקף פאביו במאות הקטרים של כרמים יפהפיים של מיטב הענבים שיש לספרד להציע- אלביו, מוסקטל, פלומינו, גרנאצ׳ה, ועוד ועוד. הוא מקפיד לעבוד מול חקלאים עצמאיים בעליי חלקות ותיקות ביותר , שלולא היה זה הוא שירכוש את הענבים היו פשוט נעקרות בעולם שמתעדף כמות על פני איכות. וברגע שמגיעים הענבים אל מפתן דלתו - שם מתחיל הקסם - הם נכנסים למגוון שונה ומשונה של חביות, אמפורות בגדלים ועובי מגוונים, ואפילו למיכלי בטון הנמצאים בתוך קירות היקב עצמם הוא מייצר עשרות תוויות של פט נאט בשלל צבעים, מגוון יינות כתומים, וורודים ואדומים. היינות של פאביו לא טועמים כמו שום דבר אחר שאי פעם הכרנו וזאת זכות אדירה להביא את הקסם לישראל.